👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här
Kopplingar till läroplanen
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att utskilja teknik i vardagen och utforska hur enkelt teknik fungerar.
Förmågor: Utvecklar sin skapande förmåga, Utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen, Utvecklar sin förmåga att förmedla tankar och upplevelser.
Objekt: Vattenfärg, Kritor, Vaxkritor, Färgpennor, Tuschpennor, Papper, Akrylfärg, Fingerfärg, Sax, Lim och ännu mer olika skapande material och en medforskande pedagog.
Den här aktiviteten genomförs i en mindre grupp med en medforskande pedagog.
En pedagogisk planering för vårt skapande upprättas. Under planeringstillfällena så planerar pedagogerna hur vi kan hålla skapande aktiviteterna levande och varierande. Vi planerar utefter vad barnen har för tankar och ideer på vad vi kan göra. Innan vi startar upp aktiviteten samlas vi på mattan och samtalar om vad vi kommer att göra och vilket material vi kommer behöva. Tillsammans med barnen plockar vi fram de material som behövs.
Aktiviteter:
Pedagogen kommer att planera aktiviteter utefter barnens intresse.
Efterarbete:
Pedagogerna skriver lärloggar där barnen får möjlighet att reflektera kring sitt lärande och känna sig delaktiga i dessa. Pedagogerna utvärderar och följer upp den pedagogiska planeringen och reflekterar kring vad som fungerar och vad som behöver förbättras.