Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Älvsåker Läsa en bok Åk6

Skapad 2016-12-08 14:59 i Älvsåkersskolan 4-9 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 6 Engelska
Vi vågar läsa en bok på engelska.

Innehåll

Det här ska vi lära:

Målet i vecka 39 har varit att komma igång och våga läsa böcker på engelska. Vi jobbar mot att utveckla er förmåga att förstå och tolka innehållet i en längre text, där det inte är möjligt att leta upp varje ord, så att vi letar efter betydelsefulla ord.

 

Så här ska vi jobba:

  • Hitta en bok. Vi har besökt engelska hyllan i skolbiblioteket (som är väldigt begränsad), så naturligtvis uppmuntrar vi att barnen går till deras lokala kommunala bibliotek och tittar där på engelska hyllorna. Många lånade en bok från skolbiblioteket idag för att komma igång. Det finns också en serie av böcker i olika nivåer tillgängliga att låna från åk6-mentorerna; de böcker finns i lilla rummet bredvid klassrummet. Jag visade även Oxford Owl på internet, där man kan få gratis tillgång till engelska barnböcker (till 11 år i ålder men det betyder 11 år av engelsktalande barn, så lägre år kan ändå vara lika bra att läsa). Om någon vill läsa på Oxford Owl hoppas jag att föräldrarna kan hjälpa till att skapa ett gratis konto på internet (det behövs en mejladress).
  • Under engelska lektionen kommer vi läsa början till en bok tillsammans, och diskutera hur man kommer in i en bok, hur man hittar betydelsefulla ord (vilka är viktiga att förstå och vilka inte) för att kunna följa en röd tråd.
  • Vi tittar på vad en bok recension ska innehålla, så att man kan dela med sig av det som man har läst.
  • Vi skriver på de olika delar av en book review tillsammans i klassen.

Så här ska du få visa:

Läxan är att läsa minst en bok på engelska och lämna in minst en book review (recension) innan 17 maj(v.20) under Uppgifter i Unikum. Vi har diskuterat vilka uppgifter vi vill ha med i vår book review och jag bifogar frågorna som vi jobbade med i klassen.

Uppgifter

  • Book review

  • Book Review

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: