Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

7

Vara låtskrivare Rydebäcks skola

Rydebäcksskolan, Helsingborg · Senast uppdaterad: 24 mars 2017

Mål beskrivning

Så här arbetar vi:

Du kommer tillsammans med andra eller individuellt att arbeta med en given ackordföljd (i C-dur) som möjliggör att du enkelt kan komma på egna melodier genom att spela på de rena tonerna. Denna melodi ska skrivas ner i notform på ett notblad med enkla notvärden eller paustecken. Här kan man i mån av tid använda sig av ett webbaserat program som heter noteflight. Det ska skrivas en text till "er låt". Låten ska framföras inför helklass eller för mig, läraren.

Bedömning

Elevens musikkunskaper utvecklas i växelverkan mellan aktivt musicerande och skapande och kontinuerlig tillämpning av ämnets grundläggande begrepp inom dessa aktiviteter. Bedömningen avser därför dels denna kunskap som helhet och dels de olika aspekterna av den.

I musicerande bedöms både den enskilda prestationen och elevens förmåga till samspel och interaktion med andra i musicerandet. Bedömning av elevens skapande i ämnet avser förmågan att använda sig av musik som personligt uttrycksmedel – individuellt och tillsammans med andra. Vidare skall elevens förmåga att analysera, värdera och ta ansvar för eget musicerande och skapande ligga till grund för bedömningen.

jag kommer att bedöma din förmåga att delta i gruppmusicerande om du väljer att arbeta med andra. jag kommer att bedöma din förmåga att använda tidigare kunskaper iform av notlära jag kommer att bedöma det enskilda men också det gemensamma musicerandet samt hur du tar ansvar över din utveckling samt gruppens. jag kommer att bedöma din förmåga att skapa ny musik iform av textarbete samt melodiskapande


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Musik bedömningsmatris Låtskrivare Kunskapsstaden Helsingborg
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback