👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Förpackningsdesign - Juicetetra

Skapad 2017-01-06 13:01 i Martin Koch-gymnasiet Hedemora
Gymnasieskola Design
"Design är varumärkets tysta ambasadör." -Paul Rand

Innehåll

Den grafiska profilen är den som styr hur ett företag ska symboliseras grafiskt, det handlar om allt från hur logotypen ska placeras till hur företaget presenteras på webb och i tryck.

En viktig del av den grafiska profilen är logotypen, men självklart ingår så mycket mer. Saker som teckensnitt och färger är avgörande. En grafisk profil handlar om kontinuitet för företagets grafiska presentation. Det är viktigt för företaget att etablera sitt varumärke och att kunder och andra intressenter ska känna sig hemma med företagets färger, teckensnitt och logotyp.

Arbetssätt – Hur jobbar vi?

Under arbetet med den här arbetsuppgiften kommer vi att jobba med grafisk formgivning och förpackningsdesign till en tänkt målgrupp. Du kommer under projektet att formge en logotyp, utforma tetrapack för två juicesmaker och till sist göra produktbilder för dessa.

Din uppgift är alltså att utifrån företaget Ankarvalls och deras företagsinfo utveckla en grafisk profil samt designa två förpackningar till två av deras juicer.

 

 

                     

 

Syfte – Vad tränar vi?

Under kursen Design 1 ska vi utveckla våra kunskaper inom designområdet. Vi kommer i det här projektet analysera och värdera design ur olika aspekter. Vi kommer också att öka vår förståelse för hur människors behov ser ut samt vilka förutsättningar olika människor har att hantera och samspela med olika miljöer.

Under projektets gång kommer vi att närma oss samt utveckla våra kunskaper i designprocessen och vår förmåga att genomföra den. För att gör detta möjligt kommer vi att arbeta två- och tredimensionellt, utforska och arbeta med olika material och utvärdera våra processer och resultat. Genom att på egen hand göra research om uppdragsgivaren kommer du behöva värdera information från olika källor.

 

Lycka till!
Isabell

 

Länk till designprocessen

Uppgifter

  • Produktbilder

  • Företagsprofil

  • Logo

  • Förpackningsdesign

  • Produktbilder