Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Avstämning 2016. Blå gruppen

Skapad 2017-01-16 17:30 i Lida Förskola Haninge
Förskola

Innehåll

Kopiera denna text nedan och lägg in i ert arbetslags SKA-mallsblogg

 

  • Stämmer vårt syfte och mål med det fokus vi har i projektet i dag? Formulera eventuellt nytt syfte och mål.

       Skriv här: Vårt projekt har varit att jobba med planeter i universum. Vi ville ge barnen en chans att använda sin fantasi men också lära sig fakta om de olika planeterna och universum och det jobbar vi fortfarande med. 

  • Hur förstår vi det barnen egentligen undersöker, se det som sker ”under ytan”? Vad är meningsfullt och vad kan vi lämna?

       Skriv här: Vi ser ett stort intresse från barnen i att utforska alla planeter och rymden,genom att barnen pratar , tecknar, leker och bygger planetvärldar. Vi tittar på you tube klipp , läser böcker och reflekterar mycket med barnen om tankar och idéer som de får ut av dessa medier. Barnen blandar ofta det som är i deras fantasin med fakta och då får planeterna en till dimension som vi skapar utifrån. tex hur ser deras tankar om jorden ut.  När vi berättar fakta för barnen om de olika planeterna så avvaktar vi och observerar de barnen fastnar för och går in djupare på det som intresserar dem mest och får mest idéer av. 

  • Vad och hur tänker vi att barnen lärt sig?

       Vi tror att barnen har lärt sig genom upprepande t ex vi läser böckerna och titta på samma filmklipp flera gånger för att barnen ska hinna se allt och hittar nya saker, fysiskt skapande  t ex skapa planeter i lera och i gips vilket ger ett mer konkret lärande av planeternas form och egenskaper tex Saturnus ringar. Tillsammans skapar detta en helhet för barnen. 

  • Hur har miljöer och material kunnat bidra till barnens lärande?

       Skriv här: Just den digitala världen har bidragit mycket i barnens lärande, den har gett barnen möjlighet till att se saker större, och möjlighet till att  "fånga nuet" och utveckla deras fantasi. 

  • Vilket/vilka spår är mest intressanta att gå vidare med? Definiera och motivera era val.

      Skriv här: Att skapa egna fantasiplaneter var intressant för barnen, de tycker att det är roligt att skapa något deras fantasi vill skapa och ha möjlighet till de. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: