Skolbanken Logo
Skolbanken

Teamplan - sirius vt-17

Djupedals förskola, Partille · Senast uppdaterad: 20 april 2017

Öjersjö förskolor Där det goda lärandet och det goda mötet står i centrum Vi fyller varje barns tid på förskolan med lustfylld lek och lärande. Detta gör vi genom personlig professionalism, värna om allas lika värde och se möjligheter framåt. Vi möter varje barn och vårdnadshavare med glädje, nyfikenhet och kunskap. Vi lär och utvecklas tillsammans och arbetar framåt mot nya möjligheter. Vi skapar framtiden, och starten på det livslånga lärandet grundas hos oss

Analys - Var är vi?

Hjälpfrågor: Samlad beskrivning av nuläget. Till exempel utifrån den dokumentation som vi har. Var befinner vi oss i förhållande till de nationella målen inom utvecklingsområdet? Hur vet vi det? 

Just nu befinner vi oss i en inskolningsperiod. Vi går in i 4:e veckan och lär känna barnen och föräldrarna. Två barn är färdiginskolade. Två pedagoger är nya i huset och 1 pedagog kommer tillbaka från sin föräldraledighet. Vi i arbetslaget känner inte varandra sen innan och vi är också i en lära känna period. Vi har iordningställt en ny avdelning som har stått tom i ett halvår, och vi har gjort en mysig avdelning.

v.9 Vi har fått en resurs i gruppen

v.16 Vi har inskolat 11 barn + 2 barn som har slutat på Sirius. Ett barn som håller på att inskolas. De barn som är färdiginskolade känner sig trygga och går till alla 4 pedagoger.  Vi har focucerat mycket på anknytning och trygghet eftersom det är det som är det viktigaste i arbetat med små barn. Det är ett av målen som vi har på avdelningen. Vi ser det genom att barnen är glada och gråter mindre när de blir lämnade. Barnen leker bredvidlek med varandra. Man ser att barnen uppskattar och har glädje av varandra.

 

Målformulering - Vart ska vi?

Hjälpfrågor: Välj mål utifrån vår vision och er barngrupp när det gäller TRYGGHET, DELAKTIGHET OCH LÄRANDE från Lpfö 98/16 som ni ska arbeta med under detta läsår?  Vad händer i verksamheten när målet är nått? Hur ser vi det?  

Vi kommer att arbeta med att få barnen att känna sig trygga och att lära känna oss pedagoger. Att alla barn ska känna delaktighet i vår verksamhet och att bli självständiga, nyfikna och att våga prova på olika saker som de inte gjort innan ingår i deras lärande.

v.16  Vi fortsätter att arbeta på det sättet som vi redan gör, med trygghet, delaktighet och lärande. När vi har sångsamling härmar barnen oss och varandra. Barnen lär sig nya saker varje dag, ta av sig blöjan, lyfta på rumpan när vi byter blöjan, stänga av kranan när vi tvättar händerna, säga stopp och visar med handen stopptecknet. Delaktighet- tvätta händerna själva, pedagogerna frågar vilka som vill gå in i ateljen och barnen är delaktiga om besluteten, äta själv osv.

 

 

Underrubrik 1

Strategi - Hur gör vi?

Hur fortsätter vi utmana barnen i det dom tycker är mest intressant? Med vilka frågor, vilket material, vilka "uppgifter"?

Observera barnen om vilka material som är intressanta för barnen, och utifrån det skapa en lärande miljö. Erbjuda barnen många olika upplevelser och att få utforska och uppleva olika sorts färg, fingerfärg, lera, playdoo, sång och musik, vattenlek mm

v16  Barnen har fått pröva och utforska att måla med fingerfärg, färg med pensel, målat med stämplar, limmat papper med limstift. Vi tänker att barnen ska få fortsätta att bli trygga i ateljen och att få pröva olika sorts material. Om barnen tycker något är väldigt intressant så kan vi tillföra lite nya  spännande material. Utmana barnen ute på gården med grovmotoriska övningar. tex gå upp på rutschkanan, börja promenera och utforska närmiljön.

Resultat - Hur blev det?

Hjälpfrågor: Vad ser vi? Vad visar barnen intresse för? Hur vet vi det? Vilka lärprocesser är barnen inne i?

Eftersom barnen inte pratar så får vi observera deras kroppsspråk. Vi märker om barnen tycker att någon aktivitet är extra kul. Det ser man på hela deras kroppsspråk.

 v.16 Barnen leker mycket med tågbanan, lagar mat på spisen, babblarna, tittar i böckerna, kör kundvagnen, tycker om musik och att sjunga, älskar att vara ute och leka på gården.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback