Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Musikgenrer

Skapad 2017-02-15 18:48 i Bruksskolan Färgelanda
Grundskola F – 3 Musik
Inom området musikgenrer kommer du att få lyssna på olika musikgenrer och jämföra dem med varandra. Vi kommer att röra oss till musik och variera mellan att sjunga, lyssna på musik, dansa för att känna musiken i en viss stil. Vi kommer också att fördjupa oss i olika musikgenrer för att sedan redovisa dem för varandra. Du kommer att få arbeta med dator och göra en PowerPoint om en artist/grupp inom en viss musikgenrer.

Matriser

Mu
Musikgenrer

Rubrik 1

Musikgenrer
Nivå 1
Öva mer
Nivå 2
Jag kan
Nivå 3
Jag är säker
Aspekt 1
Jag kan beskriva och ge exempel på olika musikgenrer.
Jag kan med hjälp av en lärare beskriva och ge exempel på olika musikgenrer.
Jag kan beskriva och ge exempel på olika musikgenrer.
Jag kan med god säkerhet tydligt beskriva och ge exempel på olika musikgenrer.
Ny aspekt
Jag kan leva mig in i musiken och beskriva vilka upplevelser musiken kan ge och hur den kan påverka mig och andra.
Jag kan med hjälp av en lärare röra mig till musik och sätta ord på de känslor som uppkommer när jag lyssnar på musik samt hur den kan påverka mig och andra människor.
Jag kan delvis röra mig till musik och sätta ord på de känslor som uppkommer när jag lyssnar på musik samt hur den kan påverka mig och andra människor.
Jag kan med god säkerhet röra mig till musik och sätta ord på de känslor som uppkommer när jag lyssnar på musik samt hur den kan påverka mig och andra människor.
Ny aspekt
Du kan göra en muntlig framställning om musikgenrer utifrån en PowerPoint.
Jag kan med hjälp av en lärare utföra en muntlig framställning om musikgenrer. Och försöka gestalta och berätta om dess särskilda drag.
Du kan delvis utföra en muntlig framställning om musikgenrer. Och med en god förmåga gestalta och berätta om dess särskilda drag.
Du kan med god säkerhet utföra en muntlig framställning om musikgenrer. Och gestalta och berätta om dess särskilda drag på ett mycket säkert sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: