Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

A trip to London år 5

Skapad 2017-02-16 10:44 i Esperedskolan Halmstad
Grundskola 4 – 6 Engelska
Under detta arbetsområdet kommer vi åka på en låtsas semester till London. Som besökare i ett nytt land kommer vi stöta på olika språkliga utmaningar att ta oss ann. Vi kommer jobba med områdena: Writing, listening, speaking, Reading både teoretiskt och till viss del praktiskt.

Innehåll

Nedan kommer grundplaneringen för området. Med det menar jag att planeringen kan komma att till viss del ändras beroende på vad terminen utvisar (tid och intresse m.m.). Därför är planeringen och tidsschemat preliminärt.

Vi kommer jobba med detta på tisdagar då torsdagarna främst ska fokusera på uppgifter som inte har att göra med "A trip to London".

 

Arbetssätt:

 

Förberedelser inför resan:

- Ta reda på saker om London, se bilder, läsa fakta, få veta vilken valuta de har i England (Reading, listening)

 

Grupparbete:

- Skriva en presentation om en sevärdhet i London. Ni kommer får välja mellan ca 5 st olika. (Reading, writing, speaking)

 

Vi gör tester i listening, speaking, Reading och Writing för att öva på våra kunskaper i engelska.

Vi jobbar även med grammatik och kollar bland annat på "The grammar Company"

 

Uppgifter

  • Instructions

Matriser

En
A trip to London år 5

Sevärdheten

Du och din grupp ska göra en plansch om er sevärdhet. Ni ska sedan hålla en presentation för klassen. Under denna uppgift bedömer dessa sakerna:
Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Writing
Du har tillsammans med din grupp sökt, valt ut och satt ihop ganska viktig information från olika medier och källor om er sevärdhet.
Du har tillsammans med din grupp sökt, valt ut och satt ihop viktig information från olika medier och källor om er sevärdhet.
Du har tillsammans med din grupp sökt, valt ut och satt ihop viktig information från olika medier och källor om er sevärdhet på ett effektivt sätt.
Speaking
Du kan under er presentation uttrycka dig enkelt och begripligt. Med detta menar jag att ditt uttal är okej och att man förstår det mesta när du berättar.
Du kan under er presentation uttrycka dig enkelt, ganska tydligt och till viss del sammanhängande. Med detta menar jag att ditt uttal är bra, man hänger med och förstår dig bra när du berättar.
Du kan under er presentation uttrycka dig enkelt, ganska tydligt och mestadels sammanhängande Med detta menar jag att ditt uttal är bra och att man hänger med i det du berättar och förstår dig mycket bra när du berättar.

Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2

Rollspel med fokus på interaktion

Vi kommer vara med om olika situationer på olika platser. Under dessa övningarna kommer vi fokusera på fraser (bl a artighetsfaraser), frågeord och hur man gör sig förstådd. I slutet kommer ni själva få välja en situation där ni använder språket. Denna situation presenterar ni på något vis. När vi jobbar med detta kommer jag bedöma följande:
Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Speaking
Under rollspelen kan du uttrycka dig på ett enkelt och begripligt sätt när du pratar med andra. Du kan även välja någon metod som gör att du lättare förstår och blir förstådd när du pratar.
Under rollspelen kan du uttrycka dig enkelt och ganska tydligt när du pratar med andra. Du kan även välja några metoder som gör att du lättare förstår och blir förstådd när du pratar.
Under rollspelen kan du uttrycka dig enkelt och tydligt när du pratar med andra. Du anpassar ord, fraser och meningar till syfte, mottagare och situation. Du kan även välja flera metoder som gör att du lättare förstår och blir förstådd när du pratar.

Reading, Listening, speaking

Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Writing
Du formulerar dig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
Du formulerar dig enkelt och relativt tydligt med fraser och meningar. Du skriver till viss del sammanhängande.
Du formulerar dig enkelt och tydligt med fraser och meningar. Du skriver till viss del sammanhängande. Du har även i någon mån anpassat dig till syfte, mottagare och situation.
Reading
Du förstår det viktigaste av det som står på enkel engelska om vardagliga och välbekanta ämnen.
Du förstår det mesta av det som står på enkel engelska, samt vissa viktiga detaljer i texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Du förstår helheten av det som står på enkel engelska, samt viktiga detaljer i texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Listening
Du förstår det viktigaste av det som sägs på enkel engelska talad i lugnt tempo.
Du förstår det mesta av det som sägs på enkel engelska talad i lugnt tempo.
Du förstår det som sägs på enkel engelska talad i lugnt tempo.

Skriva brev

Du ska även skriva om dina upplevelser i ett brev från London.
Grundnivå
Utmaning 1
Utmaning 2
Writing
Med fraser och meningar beskriver du dina upplevelser på ett enkelt och begripligt sätt.
Med fraser och meningar beskriver du dina upplevelser på ett enkelt och till viss del tydligt sätt.
Med fraser och meningar beskriver du dina upplevelser på ett enkelt, till viss del tydligt och sammanhängande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: