Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Magic

Skapad 2017-03-08 10:19 i Björndammens skola Partille
Grundskola F – 9 Engelska
Arbetsunderlag för Engelska år 8.

Innehåll

 

Målet med undervisningen

Målet med undervisningen är att eleverna kan arbeta med detta material i sin egen takt där vissa övningar och texter är gemensamma för alla i klassen, men där det också finns möjlighet att möte fler och svårare utmaningar.

Syfte - varför läser vi detta? 

Syftet med detta arbetsmaterial är att eleverna ska få arbeta med ämnet engelska och öva på sina förmågor på ett mångsidigt sätt. Vidare finns en tydlig koppling i upplägget där varje kapitel behandlar texter av tre olika svårighetsgrader med frågor och övningar till varje enskild text.

Centralt innehåll - vad läser vi?

 

Genomförande/arbetssätt - Hur lär vi oss?

Vi arbetar kontinuerligt med olika arbetssätt och uppgifter i Magic. I upplägget ingår textläsning på egen hand och i par (eller mindre grupp), översättning av olika texter, ordkunskapsövningar såsom träning på glosor och korsord, grammatiska övningar, pardiskussioner, skriftliga uppgifter och hörförståelse.

Bedömning - vilka förmågor ska bedömas och hur?

Magic är ett arbetsmaterial där eleverna får öva samtliga förmågor som vi sedan bedömer vid olika prov- och testsituationer eller med uppgifter speciellt utformade för detta ändamål. 

Grovplanering

Vi arbetar med detta material av och till under hela läsåret HT2016/VT2017, med avbrott för arbete med andra typer av uppgifter där vi fokuserar och bedömer specifika förmågor.

Uppgifter

  • Magic w. 17-18

  • Write a story - present and past tense

  • Magic - Vecka 12

  • Magic - Vecka 10 och 11

  • Magic - Vecka 13

  • Magic - Vecka 16

  • Magic - Vecka 18-19

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: