Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Musik i Europa

Skapad 2017-03-21 14:23 i Uggleskolan Lunds för- och grundskolor
I detta arbetsområdet jobbar vi med musik i olika kulturer och världsdelar. I åk 4 fördjupar vi oss i musik i Sverige och Norden. I åk 5 i musik i Europa.
Grundskola 5 Musik
I detta arbetsområdet jobbar vi med musik i olika kulturer och världsdelar. I åk 4 fördjupar vi oss i musik i Sverige och Norden och i åk 5 går vi vidare med musik i Europa.

Innehåll

I detta arbetsområdet jobbar vi med musik i olika kulturer och världsdelar. I åk 4 fördjupar vi oss i musik i Sverige och Norden och i åk 5 går vi vidare med musik i Europa.

 

Åk 5:

Uppgiften är att tillsammans med 1-2 klasskompisar fördjupa dina kunskaper i musik och kultur inom ett land eller område i Europa. Redovisningen av uppgiften sker muntligt inför klassen och kan kompletteras med valfria alternativ exempelvis; power point presentation, skriven text med fakta om det aktuella området eller en Affisch/poster med bilder där det tydligt framgår olika exempel på musik,instrument, låtskrivare och kompositörer.

 

Fördjupningen kan exempelvis bestå av instrumentkunskap, genre- och musikstils-kunskap, kompositörer och låtskrivare samt musikhistoria.

 

Bedömning sker vid redovisningstillfället.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • analysera och samtala om musikens uttryck i olika sociala, kulturella och historiska sammanhang.
  Mu
 • Centralt innehåll
 • Ljudets och musikens fysiska, tanke- och känslomässiga påverkan på människan i olika sammanhang. Hur musik används för påverkan och rekreation och i olika rituella sammanhang.
  Mu  4-6
 • Konstmusik, folkmusik och populärmusik från olika kulturer och deras musikaliska karaktärsdrag.
  Mu  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: