Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bollsporter åk 2-3

Skapad 2017-03-30 14:08 i Mörtviksskolan Huddinge
Vi kommer under några veckor träna på att hantera en boll för att lära oss grunderna i till olika bollsporter så som basket, fotboll, innebandy med mera. Detta gör vi genom olika lekar och övningar och vi kommer avsluta med att testa på varje sport.
Grundskola 2 – 3 Idrott och hälsa
Att vara fysiskt aktiv och ha en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser av rörelse under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

Innehåll

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Vi kommer att träna på att ha koll på bollen i olika sporter.Vi kommer både i storgrupp och i smågrupper att få träna på olika bollekar för att bli säkrare med bollen och känna oss trygga i lekar och spel med den.Varje idrottspass avslutas med att vi testar på sporten vi tränat inför samt att vi samtalar om vad vi lärt oss

Undervisning och arbetsformer

För att ge en ökad trygghet och våga prova på de aktiviteter som vi gör kommer vi i mindre grupper träna på olika moment som finns inom sporten.Vi kommer i mindre grupper spela matcher där eleverna får träna på sporten. 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.
  Idh  1-3
 • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser av lek, hälsa, natur- och utevistelser.
  Idh  1-3
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: