Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hållbar utveckling

Skapad 2017-04-10 14:52 i Lövstalöts förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
V.16-17 Arbetar hela förskolan med området "Hållbar utveckling".

Innehåll

HÅLLBAR UTVECKLING:

På Haren har vi egna kärl för sortering av plast, papper/mjölkbyttor, metall och glas. Barnen får också turvis följa med till soprummet då vi tömmer kärl, samt går iväg med matkompost eller wellpapp/kartong. Vi tänker också efter noga då vi köper in nytt material till förskolan, t ex så väljer vi bort plast i den mån det är möjligt. Förskolan har också en egen grupp för "hållbar utveckling" som ser till att vi följer aktuella riktlinjer och forskning.

V.16-17 kommer vi arbeta extra mycket kring området "hållbar utveckling".

Det handlar om att visa barnen hur vi på bästa sätt kan måna om och ta gemensamt ansvar för vår miljö. Vi pratar om var man ska kasta skräp och så vidare...och vi tränar på att sortera. Vi kommer även att komma in på "naturens kretslopp" och kanske även så eller plantera något.

Den 27 april kommer vi ha en Skräpplockardag. Då kommer vi tillsammans med barnen att samla skräp som vi sedan gemensamt sorterar upp på vår gård.

 

Kopplingar till läroplanen

 • öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • ge barn möjlighet att förstå hur egna handlingar kan påverka miljön, och
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: