Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion åk6 vt17

Skapad 2017-04-12 17:31 i Ekdalaskolan Härryda
Grundskola 6 Religionskunskap
Vi läser om de fem världsreligionerna.

Innehåll

Under våren läser årskurs 6 om de fem världsreligionerna. Det är viktigt i dagens alltmer globala samhälle att få mer kunskaper om religionerna. Men också att få större förståelse för människorna som tillhör religionerna och hur religionen påverkar hur de lever. 

Vi arbetar i grupper som först studerar en religion var för att sedan dela kunskaperna mellan grupperna. Och konstruera en hemsida per grupp om alla fem världsreligionerna. Det blir också en individuell skriftlig redovisning.

 

Matriser

Re
Religion åk6 vt17

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Aspekt 1
Världsreligioner
Eleven har grundläggande kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra enkla resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Eleven har goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsreg­ler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra utvecklade resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Eleven har mycket goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra välutveck­lade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Ny aspekt
Källor
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett i huvudsak fungerande sätt samt för enkla resonemang om informati­nens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt samt för utvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett väl fungerande sätt samt för välutvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: