Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Nationella ämnesprov moderna språk åk 9

Skapad 2017-04-19 14:15 i Gustav Adolfsskolan Alingsås
Grundskola F – 9 Moderna språk - språkval
Bedömning för hör- och läsförståelse som görs i moderna i åk 9.

Matriser

M2
GA Moderna språk Lgr11

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Hörförståelse
Du förstår mycket lite av det du hör och kan därför inte redogöra för eller återberätta det du hört.
Du har uppfattat och förstått det mest väsentliga av det du hört. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet.
Du har uppfattat och förstått det huvudsakliga innehållet och även en del tydliga detaljer i det du hört. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer.
Du har uppfattat och förstått både helheten och flertalet väsentliga detaljer av det du hört. Du visar din förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer.
Läsförståelse
Du förstår mycket lite av vad du läser och kan därmed inte redogöra eller återberätta det du läst.
Du har uppfattat och förstått det mest väsentliga av det du läst. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet.
Du har uppfattat och förstått det huvudsakliga innehållet och även en del tydliga detaljer i det du läst. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer.
Du har uppfattat och förstått både helheten och flertalet väsentliga detaljer av det du läst. Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: