Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bilders makt

Skapad 2017-04-21 11:16 i Gullvivaskolan Grundskolor
En bild kan säga mer än tusen ord. Bilder med och utan text kan tolkas på olika sätt och några enstaka ord kan göra stor skillnad. Syftet med uppgiften är att vinkla ett budskap med hjälp av en bild och sedan ändra det genom att lägga till ett eller flera ord. Tillsammans ska vi träna på att analysera olika bilder.
Grundskola 8 Svenska
En bild kan säga mer än tusen ord men den kan också förändras genom att bara lägga till ett ord eller en mening. Hur förmedlar vi ett budskap med hjälp av bilder och text? Ser vi alla samma saker i en bild?

Innehåll

Du ska träna dig på att berätta vad du ser i olika bilder och vad bildens budskap kan vara. Här finns inga rätt eller fel utan det handlar om att öva på att föra fram en åsikt och att motivera den inför gruppen. Genom att prata om olika bilder och se hur de förändras när text läggs till, kan budskapet också vinklas. Detta är en uppgift kring bildanalys där du för fram dina egna åsikter kring det du ser samt en uppgift att kombinera text med bild och själv analysera skillnader.

 

Muntlig redovisning av bild samt samtal onsdag den 2 maj, v 18, på tekniklektionen.

Se mer uppgifter i dokumentet nedan under uppgifter.

Uppgifter

  • Hur man använder bilder

  • Svenskläxa v 18

  • Bilders makt

  • Bedömningsmatris

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: