Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik åk 4

Skapad 2017-04-24 13:08 i Västra skolan Hudiksvall
Värme, kyla och väder
Grundskola 4 Fysik
Du kommer att arbeta med området väder, värme och kyla.

Innehåll

Det här ska vi göra:

-Solen

-Värme och kyla

-Väder

Begrepp: blixt, dimma, energi, hagel, isolering, kyla, kylmedel, lagrad energi, leda värme, meteorolog, moln, regn, snö, solceller, solenergi, temperatur, tromb, vind, vindkraft, väderprognos, värme, växelvarm, åska

Så här gör vi:

-Grundbok med texter

-Samtal och diskussioner

-Övningshäfte med uppgifter

-Filmer

Bedömning:

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
  Fy  E 6
 • Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla resonemang om informationens och källornas användbarhet.
  Fy  E 6
 • Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
  Fy  E 6
 • Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp.
  Fy  E 6
 • I enkla och till viss del underbyggda resonemang om elektriska kretsar, magneter, rörelser, ljud och ljus kan eleven relatera till några fysikaliska samband.
  Fy  E 6
 • Eleven kan också beskriva och ge exempel på energikällor, energianvändning och isolering med viss koppling till energins oförstörbarhet och flöde.
  Fy  E 6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: