Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Språkhistoria

Skapad 2017-05-04 09:31 i Kristiansborgsskolan Västerås Stad
Grundskola F

Innehåll

Vi kommer under de sista veckorna på terminen prata om språkhistoria. Vad som påverkar språket och vilken roll vi har i utvecklingen av språk. Du kommer att få välja ganska fritt hur du redovisar din uppgift. Det viktiga är att du gör din redovisning levande.

Uppgifter

  • Språkhistoria 84

  • Språkhistoria 83

  • Språkhistoria 81

Matriser

Språkhistoria

E
C
A
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om svenska språkets historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk och beskriva tydligt framträdande likheter och skillnader.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om svenska språkets historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk och beskriva tydligt framträdande likheter och skillnader.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om svenska språkets historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk och beskriva tydligt framträdande likheter och skillnader.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: