Från och med maj månad har vi en utedag i veckan. Under vår första utedag gjorde vi en utflykt där vi besökte några hagar med bondgårdsdjur. Under promenaden passerade vi olika ställen där barnen stannade och berättade för varandra om platserna. Barnen ställde frågor om vad de såg, de visade intresse för de olika militära områdena som finns på ön och de pekade gärna ut var de själva och andra bor.
Vi tror att barnen blir trygga av att känna igen sig, hitta och ha en del kunskaper om historien i sin närmiljö. Vi kom därför fram till att våra uteonsdagar utgör en bra grund för att utforska detta område närmare.
Vi kommer att besöka olika platser på ön. Vi promenerar dit vi ska, för att barnen lättare ska få använda sig av sitt lokalsinne. På Rindö finns det qr-koder utplacerade på olika platser, som berättar historier och fakta om områdena. Vi kommer att söka upp dessa och låta barnen scana in koderna. Vi kommer markera på en karta de ställen vi besökt, och skriva ut bilder från besöken.
Vi kommer framförallt arbeta med detta projekt under onsdagar, när vi är ute. Dagarna innan utflykterna kommer vi att titta på kartan och diskutera var vi ska och vad vi ska göra där. Då karta och bilder kommer att sitta i hallen kommer vi naturligt att återkomma till temat på regelbunden basis.
Hur dokumenterar vi:
Vi dokumenterar via blogg och lärloggar på Unikum. Vi kommer också sätta upp en karta och fotografier i hallen.
Hur ofta? Med vilken frekvens?
Vi dokumenterar löpande, varje vecka.
När ska det ske?
Framför allt under personalens planeringstid, men även andra tider när möjlighet ges.
Vem ansvarar för dokumentationen?
Arbetslaget
Hur går vi tillväga?
Vi kommer att titta på bilder tillsammans med barnen. Vi pratar om var vi varit och vad vi upplevt. Vi låter barnen återberätta.
Hur dokumenterar vi utvärderingen?
Vi dokumenterar i Unikum, och i utvärderingsmallar.