Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik, åk 6, v.t., arbetsområde 4

Skapad 2017-05-08 13:56 i Wieselgrensskolan Helsingborg
Grundskola 6 Matematik
Under vårterminens arbetsområde 4 får du bland annat träna på: att förklara begreppen diameter och radie, att beräkna cirkelns omkrets och area, samt att träna på att läsa av och tolka ett cirkeldiagram.

Innehåll

Minimum att hinna med under arbetsområde 4 är att räkna de gröna sidorna i kapitel 8, 9 och 10, alltså fram till diagnosen mitt i kapitlet, samt att också göra diagnosen 8.

När du hunnit med att göra det ovanstående har du klarat av grunderna för vårens arbetsområde 4. Den tid som återstår fram tills att du ska göra den fjärde provräkningen för å.k. 6 använder du till repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter på det du arbetat med i arbetsområde 4. Du kommer av din lärare att få speciella repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter som är anpassade för just dig.

Matriser

Ma
Matematik, åk 6, vårterminen

Nivå 1
Du har inte nått kunskapsmålen.
Nivå 2
Du har nått kunskapsmålen.
Ny nivå
Du har nått kunskapsmålen med god marginal.
Arbetsområde 4
* förklara begreppen diameter och radie * beräkna cirkelns omkrets och area * kunna läsa av och tolka ett cirkeldiagram * lösa problemlösningsuppgifter repetition av: * taluppfattning * räknesätten * bråk * procent * sannolikhetslära * algebra * geometri * statistik * samband och förändring * problemlösning
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: