👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik, åk 5, v.t. arbetsområde 3

Skapad 2017-05-08 14:15 i Wieselgrensskolan Helsingborg
Grundskola 5 Matematik
Under vårterminens arbetsområde 3 får du bland annat träna på: att räkna division med minnessiffror, jämföra och storleksordna bråk.

Innehåll

Minimum att hinna med under arbetsområde 3 är att räkna de gröna sidorna i kapitel 6 och 7, alltså fram till diagnosen mitt i kapitlet, samt att också göra diagnoserna 6 och 7.

När du hunnit med att göra det ovanstående har du klarat av grunderna för vårens arbetsområde 3. Den tid som återstår fram tills att du ska göra den tredje provräkningen för å.k. 5 använder du till repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter på det du arbetat med i arbetsområde 3. Du kommer av din lärare att få speciella repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter som är anpassade för just dig.

Matriser

Ma
Matematik, åk 5, vårterminen

Nivå 1
Du har inte nått kunskapsmålen.
Nivå 2
Du har nått kunskapsmålen.
Ny nivå
Du har nått kunskapsmålen med god marginal.
Arbetsområde 3
* veta att multiplikation och division går före addition och subtraktion * kunna räkna division med minnessiffror * förstå vad som menas med negativa tal * kunna jämföra och storleksordna negativa tal och positiva tal * kunna byta ut ett frågetecken mot rätt tal * skriva en halv med olika bråk * jämföra och storleksordna bråk * räkna ut en viss del av ett antal t.ex. 2/3 av 18 * skriva bråk med tiondelar eller hundradelar som ett decimaltal