Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

sp vale 8 åk 8 kap 6 och manusskrivande

Skapad 2017-05-18 11:29 i Gammal Trelleborg
Grundskola F Moderna språk - språkval
Eleverna bygger manus i grupper och spelar upp. Sedan använder vi kap 6 som skrivmall och ritar, färglägger och skriver om sitt rum. Skrivkrav: Tydlig beskrivning i meningarna och använda känslouttryck såsom "me gusta". Bedömning i hörförståelse, tala och skriva.

Innehåll

Eleverna bygger manus i grupper och spelar upp. Sedan använder vi kap 6 som skrivmall och ritar, färglägger och skriver om sitt rum. Skrivkrav: Tydlig  beskrivning i meningarna och använda känslouttryck såsom "me gusta".
Bedömning i hörförståelse, tala och skriva.

Matriser

M2
Moderna Språk åk 4-9

Kriterier

F
E
C
A
Hörförståelse
Att kunna förstå tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo.
Du förstår det mest väsentliga av innehållet. Du använder dig av någon strategi för att förstå innehållet i det talade språket.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och uppfattar tydliga detaljer. Du använder dig av och väljer i viss utsträckning strategier för att förstå innehållet i det talade språket.
Du förstår helheten och uppfattar väsentliga detaljer. Du använder dig av och väljer i viss utsträckning strategier för att förstå innehållet i det talade språket.
Skriva
Att kunna formulera sig skriftligt i egna framställningar och i interaktion.
Du formulerar dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Du bearbetar, och gör enstaka enkla förbättringar.
Du formulerar dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande med ord, fraser och meningar. Du bearbetar, och gör enkla förbättringar.
Du formulerar dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du bearbetar, och gör enkla förbättringar.
Tala
Att kunna uttrycka sig muntligt i egna framställningar och i interaktion.
Du uttrycker dig enkelt och begripligt med ord fraser och meningar. Du använder dig av någon strategi för att förbättra interaktionen.
Du uttrycker dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du använder dig av några olika strategier för att förbättra interaktionen.
Du uttrycker dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du använder dig av flera olika strategier för att förbättra interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: