Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Den industriella revolutionen 8b vt-17

Skapad 2017-05-23 19:47 i Djupedalskolan Härryda
Den industriella revolutionen är en av de största förändringarna i människans historia. Vi ska titta närmare på hur det gick till när Västeuropa genomgick utvecklingen från jordbrukssamhälle till industrisamhälle och hur det påverkade människornas levnadsvillkor och samhället.
Grundskola 8 Historia

Den industriella revolutionen är en av de största förändringarna i människans historia. Vi ska under några veckor titta närmare på hur det gick till när Västeuropa genomgick utvecklingen från jordbrukssamhälle till industrisamhälle och hur det påverkade människornas levnadsvillkor och samhället.

Innehåll

Matriser

Hi
Den industriella revolutionen

F
E
C
A
Samhällsförändringar Levnadsvillkor och handlingar
Du har grundläggande kunskaper om den industriella revolutionen.Du visar detta genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenserna av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Du har goda kunskaper om den industriella revolutionen.Du visar detta genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenserna av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Du har mycket goda kunskaper om den industriella revolutionen.Du visar detta genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenserna av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Villkor och värderingar
Dessutom förklarar du hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Dessutom förklarar du hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Dessutom förklarar du hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Historiska begrepp
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om den industriella revolutionen kan du använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om den industriella revolutionen kan du använda historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om den industriella revolutionen kan du använda historiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: