👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Judendom,Islam och kristendom

Skapad 2017-08-17 10:32 i Forssaklackskolan Borlänge
Judendom och islam
Grundskola 8 Religionskunskap

Innehåll

Vi kommer arbeta med judendomen och islam. Vi kommer även att jämföra religionerna med varandra och då även ta med kristendomen i jämförelsen. Du kommer att få information genom olika källor, t.ex. genomgångar, boken religion, olika filmer, även söka information själv från olika källor.

Syfte (därför gör vi det här)

Eleverna ska få kunskaper om religioner och andra livsåskådningar i det egna samhället och på andra håll i världen. De ska veta hur människor inom olika religiösa traditioner lever med och uttrycker sin religion på olika sätt. Du kan använda olika källor för granskning.

Matriser

Re
Judendom,Islam och kristendom

F
E
C
A
Kan diskutera på ett enkelt sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Kan diskutera på ett utvecklat sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Kan diskutera på ett välutvecklat sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Kan diskutera på ett enkelt sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett enkelt sätt.
Kan diskutera på ett utvecklat sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett utvecklat sätt.
Kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett välutvecklat sätt.
Kan använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga
Kan använda olika källor på ett bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett utvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga
Kan använda olika källor på ett mycket bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga
Ha baskunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du beskriver viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.
Ha goda kunskaper om kristendom och andra världsreligioner. Du förklarar på ett utvecklat sätt hur viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar hänger ihop med varandra.
Ha mycket goda kunskaper om kristendomen och andra världsreligioner. Du beskriver viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.