Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Heroes

Skapad 2017-08-22 08:26 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola F – 9
Vi arbetar med hjältar ifrån andra världskriget.

Innehåll

Vi börjar med att se en film om Irena Sendler. Därefter får ni välja en person som har gjort skillnad i kriget. Det finns många hjältar att välja på! Jag vill att ni tar reda på fakta och skriver en faktasida med bild och text om er person.  Därefter redovisar ni er person i klassen och sedan sätter vi upp faktasidan på väggen.

Matriser

Engelska; kunskapskrav år 7-9

Muntlig framställning
.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Skriftlig framställning
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: