Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Blått vatten blir grönt

Skapad 2017-09-09 11:28 i Skogstorpets förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Barnen kommer att få uppleva färgerna blå och grön genom en lustfylld vattenlek.

Innehåll

Vad? Tanken är att barnen ska få uppleva färgen blå, även som ett senare inslag, få se vad som händer om man blandar i gul färg i den blåa.

Hur? Vi kommer att befinna oss i skötrummet på Linden, där vi kommer att fylla vattenbordet med varmt vatten. Vi kommer att hälla ned blå karamellfärg i vattnet. Efter ett tag kommer vi även hälla ned gul karamellfärg för att se vad som händer med färgen då. Barnen kommer alltså även få uppleva färgen grön och se vad som händer när man blandar färger. 

Varför? Målet med aktiviteten är att barnen ska få uppleva färger och få höra namnet på färgerna, kanske några kan namnge färgerna? Men också börja få en förståelse för hur man kan skapa färger genom att blanda andra. 

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: