Skolbanken Logo
Skolbanken

Matematik

Grundsärskolan Västervång 5-10, Trelleborg - slutgallrad · Senast uppdaterad: 12 september 2017

Matematik - Mål - Öka förmågan att räkna addition och subtraktion inom området 1-1000. - Kunna använda miniräknare. - Kunna 2-hopp upp till 20 och 5-hopp upp till 50. Känna till multiplikation, kunna några tabeller och se sambandet mellan multiplikation och division. - Kunna lösa vardagliga matteproblem och enkla textuppgifter. - Öka kunskapen om klockan. Kunna minuter och 5 i, 10 i, 20 i, 5 över, 10 över och 20 över. Kunna räkna med tid och lösa enkla problem. - Öka kunskapen om pengar och dess värde. - Kunna mäta och väga och känna till de vanligaste längd- vikt- och volymenheterna. Undervisningens innehåll - Du får träna på matte-strategier som att använda dig av 10-kamrater, dubblor och nästan dubblor, träna på algoritmer (uppställningar). - Du får använda laborativt material, som klocka, pengar, klossar och tallinje. - Vi arbetar ämnesövergripande med matematik (t.ex. i hemkunskap och slöjd). - Du får arbeta med matematik enskilt med en fröken och självständigt i dina böcker. - Vi går igenom olika valörer på mynt och sedlar (både gamla och nya) och deras värde i relation till varandra. Tittar på rimlighet om vad olika saker kostar. - Du får praktiskt träna på att väga och mäta.

Avsnitt 1


Läroplanskopplingar

Naturliga tal mellan 1 och 1000 och hur de storleksordnas, jämförs och delas upp. Hur de används för att ange antal och ordning.

Centrala metoder för addition och subtraktion vid huvudräkning, vid beräkningar med skriftliga metoder och vid användning av digitala verktyg.

Mäta och utrycka tid, till exempel med klocka.

Sedlar och mynts namn och värde i relation till varandra. Digitala betalningssätt

Mätning av längd, volym och massa samt vanliga måttenheter.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback