Skolbanken Logo
Skolbanken

Grovplanering i svenska läsåret 17/18

S-Kungsmarksskolan, Munkedal · Senast uppdaterad: 20 september 2017

Detta är en grovplanering utifrån föregående läsårs utvärderingar.

Vi kommer ha nio svensklektioner varje vecka. Varje lektionstillfälle har sina uppgifter, med olika innehåll.  Detta gör vi för att svenskundervisningen ska bli så varierad som möjligt samtidigt som eleverna vet vad de ska arbeta med på de olika lektionerna.

Vid varje lektion skrivs dagens mål med uppgiften upp på tavlan så att eleverna vet vad som förväntas av dem.

Eleverna har ordkunskap, högläsning, handstil, läsa och förstå en text (muntligt), svara på frågor till en text (skriftligt) samt boksamtal varje vecka.

Dokumentation av detta arbete sker på olika sätt. Vid ett par lektioner är det lösblad som vi sparar elevvis för att kunna använda som underlag för fortsatt arbete samt för bedömning av eleverna kunskaper. Eleverna har också egna böcker utifrån sin kunskapsnivå. Dessa böcker används för undervisning och bedömning. De muntliga förmågorna följs upp via skriftlig dokumentation av en av de undervisande vid till exempel boksamtal och läslyftet.

Vid några temaarbeten ingår svenska. Ibland väljer vi att ge eleverna tillfällen att öva sig utan bedömning och ibland bedöms deras kunskaper inom svenskan och då framgår det av planeringen.

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Kunskapskrav Svenska år 9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback