Skolbanken Logo
Skolbanken

Älvan Olivias skaparverkstad

Högbergets förskola, Ludvika · Senast uppdaterad: 4 oktober 2017

Vi har berättat sagor för barnen som handlar om värdegrunden. I sagorna har de bekantat sig med prinsar, prinsessor, drakar och andra sagofigurer. Nu vill vi ge barnen möjlighet till att använda sin fantasi och skaparglädje till att själva tillverka egna sagofigurer.

 Vi har genom de olika sagorna pratat och diskuterat om att alla människor är lika mycket värda, att vi duger som vi är och att vi kan och är bra på olika saker. 

Nu har vi introducerat "Sagan om den blyga draken" som rövar bort prinsessan för att visa att den är modig . Handlingen i sagan leder fram till "Älvan Olivias skaparverkstad" som ligger utomhus.

Där får barnen använda sin fantasi och kreativitet och jobba med olika naturmaterial och annat förbrukningsmaterial och skapa sina egna sagofigurer.

De får också prova på att måla på stafflin utomhus.

Barnen får sen sin första pusselbit av Olivia som är en ledtråd till Drakens håla där prinsessan hålls fången.

Älvan Olivias skaparverkstad är öppen i tre veckor och alla barnen på avdelningen kommer att passera hennes verkstad i sökandet efter den bortrövade prinsessan.

Vi dokumenterar kontinuerligt barnens kreativitet , reflektioner och lärande genom text och foton som vi sätter upp i hallen på avd och genom inlägg i barnens lärloggar i unikum.

Dokumenterar gör Ingalill och Bibbi

Utvärdering gör vi efter temats slut


Läroplanskopplingar

öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,

förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning, och

utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,

utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback