👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gustav Vasa och Vasatiden

Skapad 2017-10-05 09:09 i Kyrkskolan Flen
Gustav Vasa och Vasatiden
Grundskola 6 Svenska Historia
Vasatiden På 1500-talet blir Gustav Vasa kung i Sverige. Han tillhör en gammal adelssläkt från Uppland, Vasaätten. Innan Gustav Vasa blir kung kämpar han på Sturepartiets sida mot den danske kungen Kristian II, mer känd som Kristian Tyrann.

Uppgifter

  • Gustav Vasa och Vasatiden

Matriser

Hi Sv
Historia årskurs 6

Matris historia åk 6

Nivå E
Nivå C
Nivå A
Kunskaper
Du har baskunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer.
Du har goda kunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer.
Du har mycket goda kunskaper om hur det var förr i tiden och om historiska händelser och personer.
Förklara och diskutera
Du kan visa och förklara spår av historia i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett enkelt sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historia i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett utvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historia i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Begrepp
Du kan använda historiska begrepp på ett ganska bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett mycket bra sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.