Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rock och Pophistoria (LGR 11)

Skapad 2017-10-15 19:20 i Åsa Gårdsskola 4-9 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Ämnesområdet Rock- och Pophistoria
Grundskola 7 – 9 Musik
Rock- och pophistoria.

Innehåll

  1. LPP

När vi arbetar med rock- och pophistoria kommer följande moment att ingå:

Genomgång av rock- och pophistoriens framväxt, instrumentens funktion i dess sammanhang samt betydelsefulla grupper, artister och låtar inom genren.Resonemang kring musikens fysiska, tanke- och känslomässiga påverkan på människan.

Sång, melodispel och ackompanjemang i ensembleform med genretypiska musikaliska uttryck.

Du kommer att få redovisa dina kunskaper i sång och spel, muntliga diskussioner, teoretiskt prov innehållande lyssningsuppgifter.

Uppgifter

  • Spotify- Blues rocken roll pop och hiphop

  • Rock och pophistoria - Fakta

  • Blues rock'n'roll roll pop och hiphop

  • Intervju - Föräldrar - Äldre släktingar

Matriser

Mu
Pop- och Rockhistoria (LGR 11)

Musikens sammanhang och funktioner
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.

Musikens sammanhang och funktioner (lyssning)
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Dessutom kan eleven i viss utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med viss säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang
Dessutom kan eleven i relativt hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med relativt god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Dessutom kan eleven i hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: