Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Superheroins/heros

Skapad 2017-10-19 19:43 i Hålta skola Kungälv
Grundskola 4 Engelska
Du ska välja en Superhero/heroin att göra en presentation om. Du skriver en faktatext på engelska om den du har valt, söker fakta på internet. Sedan använder du din fakta och gör en muntlig presentation, för klassen eller bara för mig, om din superhero/heroin.

Innehåll

Nu kommer du att jobba med att söka fakta om en superhjältinna/hjälte. Du kommer få träna din skriftliga och muntliga förmåga, samt förståelse av texter och tal. Du kommer även att träna din förmåga att söka fakta och använda det på relevant sätt i din produktion.

Du kommer att få visa dina kunskaper genom din muntliga presentation och din skriftliga inlämnade faktatext med bild.

Du börjar med att välja en superhero/heroin. Sedan väljer du ut en bild som passar.

Nu är det dags att söka fakta om din superhero/heroin. Du skriver nu en egen faktatext på engelska och lämnar in den på Classroom. Faktatexten ska berätta vem din superhero/superheroin är. Vad har han/hon för krafter? Vart kommer han/hon ifrån? Hur ser han/hon ut? Har han/hon varit med i några filmer, serietidningar m.m? Har han/hon några syskon, kompisar eller kanske sidekicks?

Utifrån din faktatext ska du sedan förbereda en muntlig presentation där du visar upp din bild och berättar om det du har tagit reda på om din superhero/superheroin. Du kan välja att presentera för hela klassen eller spela in dig själv och spela upp för klassen eller spela in och bara visa för mig.

 

Här kommer några länkar till sidor med massor av superheroes/heroins. Här finns även fakta om dem alla:

http://www.comicvine.com/profile/lvenger/lists/my-100-favourite-superheroes/17520/

http://marvel.com/characters

http://www.superherodb.com/characters/

 

LYCKA TILL / Linda

Matriser

En
Superheroins/heros

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Hitta fakta och använda i sin text
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Speaking English
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Writing English
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: