Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lärmiljö Räkne-Reza

Skapad 2017-10-23 14:30 i Knyttebo Dibber Sverige AB
VAD ska vi göra, VARFÖR ska vi göra det och HUR ska vi göra det.
Förskola
Vårt byggrum ska inbjuda till konstruktionslek med hjälp av mycket olika material. Det ska även ska sammarbete och fantasi.

Innehåll

BAKGRUND

Barnen visar stort intresse av att bygga med hjälp av olika matreial. Vi vill hjälpa barnen med att utveckla deras fantasi och konstruktionslek. 

 Syfte

Vårt syfte med vårt byggrum är att barnen ska få tillgång av mycket matrieal som de kan bygga med och göra olika konstruktioner med. Alla matreail i byggrummet ska ha en tydlig plats för att barnen lätt ska se vad för material som finns och vart det ska vara.

 

METOD - GENOMFÖRANDE

Vi vill med detta rum inspirera till fantasin, konstruktions bygge, problem lösning, samarbete. Vi utmanar barnen genom att tillföra olika matrariel och ett rum i ständig förändring. För att få en lugn miljö i rummet så använder vi oss av vår aktivitetstavlan se planering för aktivitetstavlan. Vårt löparsysten bidrar till att en pedagog kan inspirera barnen och utmana dem genom  deltagande när detta behövs. 

DOKUMENTATION

Observationer, unikum 

UTVÄRDERING - UPPFÖLJNING

Vi tar hjälp med utvärdering och reflektion i unikum. Under denna planering skriver vi i reflektions fältet vi pedagoger för att ha en ständig utveckling i miljön.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: