Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 9 - SV - NP Muntligt - HT17

Skapad 2017-12-08 14:27 i Fågelskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 9 Svenska
Här ser du resultaten av det muntliga Nationella Provet som gjordes under v. 48.

Innehåll

Konkretiserade mål

A-delen: Tala: muntlig redogörelse och delta i ett samtal.

Utförande

Provet genomförs  den förutbestämda veckan.

Bedömning

Bedömning sker genom samrättning enligt Skolverkets instruktioner. Resultatet kommer att vara en del av bedömningen i ämnet. Proven används också i formativt syfte. 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
    Sv
  • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,
    Sv

Matriser

Sv
Svenska Nationella Prov

F
E
C
A
Delprov A
Presentera, redogöra
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Delprov A
Samtala, diskutera
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter medutvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: