Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bildanalys

Skapad 2017-12-11 10:36 i Hålabäcksskolan B Kungsbacka Förskola & Grundskola
Bildanalys av Picassos Guernica
Grundskola 6 Bild
Bildanalys av Picassos väggmålning Guernica,i två steg - text och bild

Innehåll

Syfte:

träna förmågan att tolka bilder

träna förmågan att skapa bilder med hantverksmässiga tekniker

Innehåll:

ta reda på fakta om konstverket och konstnären, beskriva objektivt vad du ser på bilden och därefter tolka bilden subjektivt mot bakgrund av det du vet och ser

teckna av en valfri detalj med mjuk blyerts på A4-papper, försök att hitta rätt nyanser av svart-grått-vitt och fyll hela papperet,motivera ditt val av detalj

Bedömning

din förmåga att tolka bilder från enkelt till väl utvecklat

din förmåga att hantera material och tekniker, från fungerande till väl utvecklat

 

Matriser

Bl
CÄ-Gruppens Bildmatris, 4-6

BILDMATRIS, årskurs 4-6

Bedömning
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Hantera tekniker, verktyg och material
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda några olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat, och idérikt sätt för att skapa olika uttryck.
Tolka och resonera
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Eleven kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: