Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

En(7-9)

Engelska IM-C Läsåret 2017-18

Campus Futura Gy, Tanum · Senast uppdaterad: 14 december 2017

Detta är en grovplanering av kursen i engelska för IM-C hösten 2017.

 

Mål 

Att klara kunskapskraven för betyget E (eller högre) i åk 9

 

Undervisning 

Vi använder oss av häftet "English from the beginning - 4" (Liber) som ett grundläggande läromedel speciellt anpassat för nyanlända. Det består av 3 kapitel och en hel del extramaterial som finns i lärarhandledningen. Varje kapitel avslutas med att eleven gör en självevaluering av vad han eller hon klarar av eller måste arbeta mer med. (Finns i slutet av varje kapitel)

Under hösten jobbar vi med kapitel 1 och delar av kap 2. På våren gör vi färdigt resten av häftet.

 

Förutom detta läromedel så jobbar vi med olika digitala verktyg och annat material för att öva på de olika förmågorna (t.ex Quizlet, BBC - Brittish Council, Engvid, Practice Spoken English (Paradise), Randall's Listening etc).

 

 

Bedömning 

Efter varje kapitel i läroboken har vi ett litet prov för att testa hur mycket som eleven lärt sig av stoffet i kapitlet (vokabulär och grammatik i första hand). Fortlöpande har vi små tester på Quizlet för att testa olika moment som vi gått igenom. Vi gör också avstämningar mot kunskapskraven för betyget E (åk 9) med hjälp av matris (Liber) för att göra en formativ bedömning. (se matrisen "Engelska 7-9 Checklista E-nivån")

I slutet av höstterminen genomför vi prov som påminner om de Nationella proven för att göra en summativ bedömning av eleverns kunskaper i förhållande till kunskapskraven. De elever som kommit ganska långt och kanske har möjlighet att nå målen under vårterminen flyttar vi över till IM-D så att de snabbare når målen. Övriga elever fortsätter med att jobba med de mål som de fortfarande inte nått.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Engelska 7-9 Checklista E-nivån
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback