Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att vara sjuk redovisning vecka 9

Skapad 2018-01-16 08:15 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Arbetssätt Vi arbetar så här: 1. Du lär dig ord för ansiktets delar. 2. Du lär dig ord för kroppsdelar. 3. Du lär dig fraser om att vara sjuk, gå till läkaren och apoteket. 4. Du skriver två korta dialoger om att gå till läkaren och att köpa medicin på apoteket (se nästa sida). Efter respons från mig får du bearbeta dialogerna. 5. Du tränar på dina dialoger tillsammans med en kompis. Se till att du lär dig de Meningarna som du själv har skrivit utantill. Din kompis meningar räcker det om du kan läsa med gott uttal. 6. Ni spelar upp era dialoger inför gruppen eller mig. Efter detta fyller jag i matrisen 1. Att gå till läkaren Skriv en dialog som innehåller två roller; du själv och en läkare. Läkaren undrar vad som är fel med dig. Han/hon undersöker dig och berättar vad du ska göra för att bli bättre. (t.ex. vila, medicin, gips?) 2. Att köpa medicin på apoteket Skriv en dialog som innehåller två roller; du själv och personen som arbetar på apoteket. Hälsa artigt, beställ din medicin, betala och säg hejdå. Tänk på att använda usted formen eftersom du inte känner personerna du pratar med Presentationen ska vara mellan 5–7 minuter lång. Obs !! Den som vill göra det inför klassen får väldigt gärna göra det, annars räcker det att göra det för mig. (Man får inte högre betyg om man gör det inför klassen, men det kanske kan vara en kul utmaning…?)
Grundskola 8 – 1
Vi arbetar med den här uppgiften för att du ska utveckla din förmåga att: • formulera dig och kommunicera i tal och skrift • använda språkliga strategier för att förstå och göra dig förstådd.

Innehåll

Arbetssätt

 

Vi arbetar så här:

 

1. Du lär dig ord för ansiktets delar.

 

2. Du lär dig ord för kroppsdelar.

 

3. Du lär dig fraser om att vara sjuk, gå till läkaren och apoteket.

 

4. Du skriver två korta dialoger om att gå till läkaren och att köpa medicin på apoteket (se nästa sida). Efter respons från mig får du bearbeta dialogerna.

 

5. Du tränar på dina dialoger tillsammans med en kompis. Se till att du lär dig de meningarna som du själv har skrivit utantill. Din kompis meningar räcker det om du kan läsa med gott uttal.

 

6. Ni spelar upp era dialoger inför gruppen eller mig.

 

 

 

1. Att gå till läkaren

 

Skriv en dialog som innehåller två roller; du själv och en läkare. Läkaren undrar vad som är fel med dig. Han/hon undersöker dig och berättar vad du ska

göra för att bli bättre. (t.ex. vila, medicin, gips?)

 

2. Att köpa medicin på apoteket

 

Skriv en dialog som innehåller två roller; du själv och personen som arbetar på apoteket. Hälsa artigt, beställ din medicin, betala och säg hejdå.

Tänk på att använda usted formen eftersom du inte känner personerna du pratar med

 

Presentationen ska vara mellan 5–7 minuter lång.

Obs !!

 Den som vill göra det inför klassen får väldigt gärna göra det, annars räcker det att göra det för mig. (Man får inte högre betyg om man gör det inför klassen, men det kanske kan vara en kul utmaning…?)

 

Undervisningsmål

 

Målet med undervisningen är att du ska:

 

• lära dig ord för ansiktets delar och kroppsdelar och fraser om att vara sjuk.

 

• träna på att klara av två situationer: att gå till en läkare och att köpa medicin på apoteket.

 

Detta gör vi genom att skriva och att spela rollspel.

 

• utveckla förmågan att göra dig förstådd och förmågan att arbeta självständigt med uppgiften genom att använda ordbok, lärobok och kompisar.

 

 

Lycka till

Gabriel Hurtado 

Matriser

Kopia av Bedömningsmatris i Moderna Språk 7-9, LGR11

Reception

- förståelsen av det man hör och läser på målspråket
1
2
3
LYSSNA
Du kan förstå vanliga ord och enkla fraser i... - tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo.
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i... - tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo.
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i ... - tydligt talat, enkelt språk i långsamt tempo.
LÄSA
Du kan förstå vanliga ord och enkla fraser i... - korta, enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i... - korta, enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Du kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i ... - korta, enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
FÖRSTÅELSE
Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet. Du kan agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med godtagbart resultat.
Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer. Du kan agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med tillfredsställande resultat .
Du visar din förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer. Du kan agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet med gott resultat.
STRATEGI
För att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan du välja att använda dig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan du i viss utsträckning välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning.
För att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan du i viss utsträckning välja och använda dig av strategier för lyssnande och läsning.
URVAL
Du kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i din egen produktion och interaktion.
Du kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i din egen produktion och interaktion.
Du kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i din egen produktion och interaktion.

Produktion

- det man själv skriver eller muntligt kan uttrycka på målspråket
1
2
3
TALA
I muntliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
SKRIVA
I skriftliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I skriftliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I skriftliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
TYDLIGHET/ VARIATION
För att förtydliga och variera din kommunikation kan du bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av dina egna framställningar.
För att förtydliga och variera din kommunikation kan du bearbeta och göra enkla förbättringar av dina egna framställningar.
För att förtydliga och variera din kommunikation kan du bearbeta och göra enkla förbättringar av dina egna framställningar.

Interaktion

- hur man behandlar språket tillsammans med andra i muntlig eller skriftlig kommunikation
1
2
3
TALA- interagera
I muntlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I muntlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I muntlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
SKRIVA - interagera
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
STRATEGI
Du kan välja och använda dig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan välja och använda dig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du kan välja och använda dig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: