Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SMS från Soppero

Skapad 2018-01-22 10:11 i Östratornskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 4 – 6 Svenska

Innehåll

Gemensam läsning av boken.

Efterföljande diskussionsuppgifter.

Matriser

Sv
SMS från Soppero

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Jag läser
boken med flyt genom att oftast göra korta uppehåll vid punkt och kommatecken.
boken med gott flyt genom att göra korta uppehåll vid punkt och kommatecken.
boken med mycket gott flyt genom att göra korta uppehåll vid punkt och kommatecken. Jag ändrar tonhöjd och tempo för att förtydliga delar av innehållet.
Ny aspekt
jag förstår
nästan allt som jag läser och visar det genom att på ett enkelt sätt sammanfatta och kommentera vissa delar av texten. (Jag kan läsa "på raderna".)
det som jag läser och visar det genom att på ett utvecklat sätt sammanfatta och kommentera centrala delar av texten. (Jag kan läsa "på och mellan raderna".)
det som jag läser mycket bra och visar det genom att på ett välutvecklat sätt sammanfatta och kommentera centrala delar av texten. (Jag kan läsa "på, mellan och bortom raderna".)
Ny aspekt
jag tolkar
texten, utifrån mina egna erfarenheter, och berättar på ett enkelt sätt om budskapet i boken. Jag kan också beskriva min upplevelse av läsningen på ett enkelt sätt.
texten, utifrån mina egna erfarenheter, och berättar på ett utvecklat sätt om budskapet i boken. (Jag kan läsa "bortom raderna".) Jag kan också beskriva min upplevelse av läsningen på ett utvecklat sätt.
texten, utifrån mina egna erfarenheter, och berättar på ett välutvecklat sätt om budskapet i boken. (Jag kan läsa "bortom raderna".) Jag kan också beskriva min upplevelse av läsningen på ett välutvecklat sätt.
Ny aspekt
jag samtalar
om boken genom att ställa någon fråga och berätta vad jag tycker och tänker. Jag lyssnar på de andra i gruppen.
om boken genom att ställa frågor och berätta vad jag tycker och tänker på ett sätt som håller igång samtalet ganska bra. Jag lyssnar på de andra i gruppen och använder någon gång det som de säger för att bygga vidare på samtalet.
om boken genom att ställa frågor och berätta vad jag tycker och tänker på ett sätt som håller igång samtalet mycket bra. Jag lyssnar på de andra i gruppen och använder det som de säger tillsammans med mina åsikter för att bygga vidare på samtalet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: