Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Visdag

Skapad 2018-01-24 10:01 i Björktjära förskola Bollnäs
Förskola
Visdag! Barnen vill ta med egna leksaker för att leka med på förskolan, så vi tillsammans bestämmer oss för att ha visdagar där de får ta med en leksak och berätta om på samlingen och sedan leka med under dagen.

Innehåll

Nuläge

Barnen vill gärna ta med egna leksaker samtidigt tycker vi pedagoger att detta är ett bra tillfälle för barnen att träna sig att prata inför grupp och att de får inflytande att bestämma att ta med en egen leksak.

 

 

Mål

Barnen född 2012 ska våga prata om sin leksak inför en mindre grupp. Vi vill att de med enklare språk ska våga prata om en personlig sak inför en mindre grupp. 

Syfte

Barnens självkänsla stärks och att de vågar uttrycka sina åsikter och tankar.

 

Genomförande

Barnen som är födda 2012 ska under vårterminen -17 få ta med en visdagpåse hem där det står information till vårdnadshavarna, barnen tar sen med en sak till förskolan för att visa och berätta om på samlingen där barnen födda 2012 deltar.

Dokumentation under lärprocessen

Barnen fotograferas och tillsammans gör vi ett pic collage där de andra barnens positiva kommentarer finns med. Barnen själva får bestämma hur deras collage utformas.

Ansvar

Milla ansvarar.

Uppföljning

Barnens collage finns tillgängliga på Unicum och i barnens pärmar där vi går tillbaka och pratar om hur det kändes att tala inför sina vänner. Denna tillbakablick görs efter deras collage är klara.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: