Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Samlad bedömning: Människokroppen

Skapad 2018-01-26 08:59 i Bosgårdsskolan Varberg
Grundskola 5 Biologi
I detta bedömningsområde jobbar vi med människokroppen och dess uppbyggnad. Vi pratar om hur vår kropp utvecklas under vår livstid, våra celler och våra organ, vårt matspjälkningssystem samt om våra muskler och vårt skelett.

Innehåll

Som underlag för detta arbete har vi jobbat med PULS Biologi Människan och de kapitel som handlar om människans utveckling under sin livstid, celler, huden, skelettet, musklerna, hjärtat, blodet, andningsvägarna och matspjälkningssystemet. 

Eleverna jobbar med frågor relaterade till de olika områdena och har genomfört en presentation, två prov, och gjort en inlämning. Dessa arbeten tillsammans med elevernas svar på de frågor som tilldelats om varje arbetsområde kommer ligga som grund för bedömning av denna planering.

Eleverna har redovisat en presentation om matspjälkningssystemet med inriktning på ett utvalt organ, en inlämning om muskler och skelettet, ett prov om celler och huden, samt ett prov om hjärtat, blodet och andningsvägarna. 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Människans organsystem. Organens namn, utseende, placering, funktion och samverkan.
    Bi  4-6
  • Dokumentation av enkla undersökningar med tabeller, bilder och enkla skriftliga rapporter, såväl med som utan digitala verktyg.
    Bi  4-6
  • Tolkning och granskning av information med koppling till biologi, till exempel artiklar i tidningar och filmer i digitala medier.
    Bi  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: