Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

What do you expect of 2018?

Skapad 2018-01-29 08:43 i Västerholm Grundskolor
Grundskola F – 9
This is going to be the first assignment for the year. You're supposed to write a text about your expectations for the new year. The text should be handed in via Google Classroom, all the information is available there as well.

Innehåll

 

1- What do you remember of the year that just passed?

 

2- What do you expect of 2018?

 

3- Have you made any new Year's resolutions.

 

Answer the three following questions. Maximum one page, 12p. 

 

Glöm inte skrivreglerna som vi har gått igenom!

 

Good Luck!

Iraj

Matriser

Writing matrix

E
C
A
SKRIVA
Formulera sig och kommunicera i [...] skrift.
I skriftliga fram­ställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt samman­hängande.
I skriftliga fram­ställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt va­rierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftliga fram­ställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och samman­hängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
ANPASSA SPRÅKET
Förmåga att anpassa sättet att uttrycka sig efter syfte, mottagare och situation.
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
STRATEGI
Välja och använda strategier för att lösa problem i den skriftliga interaktionen.
Eleven kan välja och använda sig av i huvud­sak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar den skriftliga interaktionen.
Eleven kan välja och använda sig av fungerande strategier som löser problem i och förbättrar den skriftliga inter­aktionen.
Eleven kan välja och använda sig av väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar den skriftliga interaktionen och för den framåt på ett konstruktivt sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: