Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Siffrorna 1-5

Skapad 2018-02-05 09:39 i Forssaängskolan Borlänge
Grundskola F – 9
Vi kommer att arbeta med siffrorna 1-5 på olika vis.

Innehåll

Begrepp/mål under veckan: träna på att skriva siffrorna åt rätt håll, se siffror i form av antal, forma siffrorna på olika vis.  

Veckans arbetspass:

Måndag: Vi börjar jobba med siffrorna 1-5. Alla kommer att få ett papper med siffrorna 1-5 där man ska följa prickarna. Barnen kommer också få skriva siffrorna på stora tavlan för att träna på att skriva åt rätt håll och börja på rätt ställe.

Tisdag: Vi kommer fortsätta jobba med siffrorna 1-5. Detta pass jobbar vi två och två eller i grupp. Vi använder plockisar och lägger ut högar för varje siffra. På detta vis ser barnen hur mycket varje siffra är värd. När barnen gjort uppgiften tar vi kort. Därefter får barnen rita sina högar i arbetsboken med färgpennor.

Onsdag: Vi använder vår deg till att forma siffrorna 1-5 och tar därefter kort på detta. Barnen får också återigen skriva siffrorna 1-5 på tavlan och träna på att börja och sluta på rätt ställe. 

Vi kommer också under veckan att spela mattespel där vi tränar på hur mycket som skiljer två tal åt. Exempelvis; hur mycket skiljer det mellan talet 2 och talet 4?

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Bokstäver och andra symboler för att förmedla budskap.
    Gr lgr11  -
  • Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig.
    Gr lgr11  -
  • Naturliga tal och deras egenskaper och hur de kan användas för att ange antal och ordning. Del av helhet och del av antal.
    Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: