Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vatten

Skapad 2018-02-05 15:12 i Fårboskolan Oskarshamn
Grundskola 4 – 6 Kemi

Innehåll

Innehåll och arbetssätt:

 • Lärarledda genomgångar och diskussioner av teorin i vår lärobok, Utkik FyKe s.26-41. 
 • Filmer

Kunskapskontroll och bedömning:

 • Deltagande i diskussioner.  
 • Prov v.7.

Se även matrisen som är en del av hela matrisen för Kemi årskurs 4-6. Notera att kunskapskraven som är formulerade i text under rubriken "Kopplingar till läroplanen" avser betyg E. Bortse från den delen av kunskapskraven som handlar om fotosyntes och förbränning då fokus i detta arbetsområde ligger på vattens egenskaper och kretslopp.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Vattnets egenskaper och kretslopp.
  Ke  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
  Ke  E 6
 • Eleven kan även föra enkla resonemang om uppbyggnad och egenskaper hos luft och vatten och relatera detta till naturliga förlopp som fotosyntes och förbränning.
  Ke  E 6

Matriser

Ke
Ämnesmatris Kemi år 6 HEJA

F
E
D
C
B
A
KOMMUNICERA
- samtala och diskutera 1A ...använda dina kunskaper i kemi för att uttrycka vad du tycker i frågor som berör området och...
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker inom området så att diskussionerna går framåt på ett ganska bra sätt.
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker inom området så att diskussionerna går framåt på ett bra sätt.
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker inom området så att diskussionerna går framåt på ett mycket bra sätt.
- använda information 1C
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett ganska bra sätt till situationen.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett bra sätt till situationen.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett mycket bra sätt till situationen.
BEGREPP Vatten
3B
Du kan föra diskussioner på ett enkelt sätt om vatten. .
Du kan föra diskussioner på ett utvecklat sätt om vatten.
Du kan föra diskussioner på ett välutvecklat sätt om vatten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: