Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Psykiatrin idag

Skapad 2018-02-06 12:39 i Campus Futura Gy Tanum
Psykiatrin idag
Gymnasieskola Psykiatri
Inom detta arbetsområde läser vi om olika perspektiv (synsätt) på varför psykisk ohälsa uppkommer. Vi går även igenom behandlingsmetoder, vård, omsorg, rehabilitering samt olika psykiatriska verksamheter.

Innehåll

Mål Kunskaper om ett par olika förklaringsmodeller (perspektiv) på varför psykisk ohälsa uppkommer.

 

Undervisning Vi kommer att arbeta med detta område veckorna . Då 36 och 37. Vi kommer att gå igenom olika förklaringsmodeller tillsammans på lektion och du kommer att få en enskild uppgift där du beskriver ett par av dessa. För högre betyg beskriver du även de teorier som finns bakom dessa modeller samt ev jämför dessa modeller.

 

Bedömning På vilket sätt (hur utförligt) du beskriver de två förklaringsmodellerna du har valt.

Uppgifter

  • Ej namngiven

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Förklaringsmodeller till att psykisk ohälsa uppstår. Hur individens fysiska, psykosociala och socioekonomiska situation samt könstillhörighet påverkar psykisk hälsa och ohälsa.
    Psy  -

Matriser

Psy
Psykiatrin idag

E
C
A
Beskriva
Eleven beskriver översiktligt ett par olika förklaringsmodeller till att psykisk ohälsa uppstår.
Eleven beskriver utförligt ett par olika förklaringsmodeller till att psykisk ohälsa uppstår och redogör utförligt för de teorier som finns bakom förklaringsmodellerna.
Eleven beskriver utförligt och nyanserat ett par olika förklaringsmodeller till att psykisk ohälsa uppstår, redogör utförligt och nyanserat för de teorier som finns bakom förklaringsmodellerna samt jämför teorierna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: