Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jordens befolkning

Skapad 2018-02-20 14:06 i Noltorpsskolan Alingsås
Grundskola 4 – 6 Geografi
Varför bor vi där vi bor? Varför lever vi olika liv? Varför flyttar människor? Vad gör FN?

Innehåll

Vi läser om jordens befolkning i boken "Jordens resurser" (finns även på inläsningstjänst), och svarar på frågor till texten. Vi diskuterar, resonerar och tolkar text och film. 

 

Bedömningen av kunskapskrav på området (se matris), görs både genom en skrivuppgift och hur ni bidrar till diskussioner. 

 

 

Uppgifter

  • Skrivuppgift

  • Skrivuppgift

Matriser

Ge
Geografi åk. 4-6

På väg att uppnå grundläggande förmågor
E
C
A
2. Landskap, resurser & befolkning
I resonemangen beskriver eleven enkla samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad
I resonemangen beskriver eleven förhållandevis komplexa samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad.
I resonemangen beskriver eleven komplexa samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad.
3. Geografiska begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt välfungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett välfungerande sätt.
8. Ojämlika levnadsvillkor & förbättring
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då enkla och till viss del underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras.
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då välutvecklade och väl underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: