Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Trygghetshjul

Skapad 2018-02-23 09:18 i Sagolandets förskola Hörby
Förskola
Myran är en nyuppstartad småbarnsavdelning i åldrarna 1 till 2 år.

Innehåll

Detta vill vi utveckla:

• Barnen ska känna sig trygga med att komma till Myran.

• Barnen ska känna sig trygga med pedagogerna.

• Barnen ska känna sig trygga med de andra barnen på Myran.                                    

Så här ska det gå till:

• Vi kommer att leka samarbetslekar. 

• Vi kommer att ha olika samlingar.

• Vi kommer att ha smågrupper 

Så här ska vi synliggöra utvecklingen:

• Genom blogginlägg.

• Genom dokumentation på Myran.

• Genom lärloggar. 

Hur blev det?

v8 Fick barnen göra färg rally. Detta är en sammarbets övning som innebär att barnen fick på ett stort papper skapa konst med hjälp av olika fordon som t.ex. leksaks bilar som de fick köra i färg. 

 

 

V10 självporträtt

Aktiviteten började med att hon fick se sig själv i spegeln. Vi pratade med barnen om hur vi ser ut och om varandras likheter och olikheter. Frågor som kom upp var t.ex. hur många ögon, öron, näsa, mun har vi? Vilken färg har vi på håret, ögon, hår, munn och hud?

Barnen fick göra ett självporträtt med hjälp av olika material. Vi använde oss av papperstallrikar, garn, färg och träplattor.

 

 

 

V12 påskpyssel

Barnen fick skapa vars ett påsk kort med hjälp av färj, papper, fjädrar och sin ena hand. 

Analys\ Hur blev det?

V8 Färgrally

I början av skapandet var några av barnen lite försiktiga. När pedagogerna började på ett lekfullt sätt köra med bilarna blev barnen nyfikna och började undersöka fordonen, bilarna och färgerna.

i en observation fick vi syn på att barnen var nyfikna på fordonen. Detta kan vi undersöka vidare på genom att  barnen kan få leka detektiver och få undersöka vilka fordon som fins i våran närmiljö. 

V10 självporträtt 

Aktiviteten började med att barnen fick se sig själv i spegeln. Vi pratade med barnen om hur vi ser ut och om varandras likheter och olikheter. Frågor som kom upp var t.ex. hur många ögon, öron, näsa, mun har vi? Vilken färg har vi på håret, ögon, hår, munn och hud?

Barnen fick göra ett självporträtt med hjälp av olika material. Vi använde oss av papperstallrikar, garn, färg och träplattor.

Efter samlingen och skapandet utav självporträttet observerade vi att barnen var intresserade av olika miner och ansikts utryck som tex glad och sur. Detta vill vi arbeta vidare med som vi kan göra genom att undersöka om olika känslor.

v12 påskpyssel

Vad behöver nu utvecklas? 

V8 färgrally

till nästa tillfälle med färj rally kan vi utveckla övningen genom att använda oss av bakrundsmusik, vara flera barn som kan inspirera varandra, andra material som kan locka till utforskande och skapande hos barnen. 

V10 självpårträtt

Till nästa tillfälle kan man erbjuda flera material som kan 

v12 påskpyssel

Till nästa tillfälle kan vi erbjuda fler olika material och låta barnens fantasi styra aktiviteten. barnen kan få använda alla sina sinnen då man kan skapa med olika material som tex.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: