Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsprojekt Hoppet

Skapad 2018-03-06 09:44 i Öjersjö Brunn Partille
Vårt gemensamma läsprojekt Kompisboken
Grundskola 4 – 6 Svenska
Vi kommer att gemensamt läsa boken Hoppet av Moni Nilsson

Innehåll

Mål efter avslutat område

Efter att vi har jobbat med det här området ska du ha varit med och fått en gemensam läsupplevelse. Du ska ha svarat på läsförståelsefrågor kring boken samt muntligt varit med och resonerat kring bokens innehåll. Du ska ha testat på att läsa boken på olika sätt, ex högläsning, parläsning, gruppläsning, enskilt. Du ska även ha födjupat dig i en av bokens huvudpersoner. 

Så här kommer vi att arbeta

Vi kommer att gemensamt läsa boken. Vi varierar hur vi läser boken. Ibland högläsning, enskild läsning, läsning i grupp på olika sätt. Vi kommer diskutera boken gemensamt. Du kommer också få svara på läsförståelsefrågor. Ibland enskilt och ibland i grupp. Du kommer få vara med i ett grupparbete där ni födjupar er i varsin huvudperson. 

Bedömning

Du ska delta aktivt i läsning. Du ska vara med i de muntliga diskussionerna. Du ska svara på frågor kring boken och vara aktiv i grupparbetet. 

Centralt innehåll och kunskapskrav

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.
    Sv  4-6
  • Berättande texter och poetiska texter för barn och unga från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Texter i form av skönlitteratur, lyrik, dramatik, sagor och myter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor.
    Sv  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: