Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gymnastik med redovisning

Skapad 2018-03-09 15:19 i Maria Parkskolan Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa

Innehåll

 

Syfte

Du utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiv. Du utvecklar också en god kroppsuppfattning och tilltro till din egen fysiska förmåga.

 

Innehåll

Komplexa rörelser, rörlighetsträning med och utan olika typer av redskap.

Grupparbete med planering och redovisning.

 

Kunskapskrav

A-Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.

-Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.

C- Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.

-Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.

E-Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.

-Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.

 

Konkretisering av kunskapskrav

Du ska kunna delta i och utföra grundläggande praktiska övningar i olika redskapsmoment, såsom matta, plint samt hopp på trampett/satsbräda; individuellt och tillsammans med andra. Du ska även i grupp planera och redovisa praktiska övningar där du visar sammansatta rörelser med teknik, balans, styrka och kroppskontroll.

 

Bedömning

A: Du genomför olika moment med och utan redskap med mycket god teknik, kraft, balans och kroppskontroll. Du kan anpassa och variera dina rörelser till de krav olika aktiviteter ställer. Du rör dig med mycket god rytm, precision och balans i övningar som kräver mycket god koordinationsförmåga.

 

C: Du genomför olika moment med och utan redskap med god teknik, kraft, balans och kroppskontroll. Du kan oftast anpassa och variera dina rörelser till de krav olika aktiviteter kräver. Du rör dig med god rytm, precision och balans i övningar som kräver god koordinationsförmåga.

E: Du genomför olika moment med och utan redskap till viss del med säker teknik, kraft, balans och kroppskontroll. Du försöker anpassa och variera dina rörelser till de krav olika aktiviteter kräver. Du rör dig med till viss del god rytm, precision och balans; Du kan genomföra grundläggande övningar. Du tappar balansen ibland och har svårt att anpassa din kraft. Du behöver mottagning och hjälp för att klara vissa övningar.

 Filmer att se och använda som stöd under och i din inlärning  

Kullerbyttor, huvudstående, handstående, hjulning, rondat, handvolt med passning: https://youtu.be/xewe1Gub5f4

Olika hopp på plint, kullerbytta plint: https://www.youtube.com/watch?v=j4YuRFVviPo&t=5s

Hjulning: https://youtu.be/9lcCNpypjXs  och Olika hopp trampett/satsbräda: https://youtu.be/ZMTIWdRIdiU, https://youtu.be/rh5uGqnpKO4, https://youtu.be/Yl2b3iY                     

 

 

 

Uppgifter

  • Gymnastikredovisning med tema

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
    Idh  E 9
  • Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
    Idh  E 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: