Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vardagsorganisationen på Boländernas förskola

Skapad 2018-03-13 15:37 i Boländernas förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Välkomnandet Projekttiden Eftermiddagen

Innehåll

 

Välkomnandet

Vi välkomnar alla barn på Nässelfjärilen, välkomnandet ser vi som en viktig start på dagen. Varje barn ska känna sig sedd och redo för en spännande dag på förskolan. På morgonen erbjuds frukost på Nässelfjärilen med avslappnade musik och sång för att ge barnen en trygg och stimulerade start på dagen. Vi välkomnar barnen både ute/eller inne.

Utevistelsen sker både på för och eftermiddag. Vi har tillgång till två fräscha och nyrenoverade gårdar som erbjuder många spännande möjligheter till lek och utforskande.

 

Projekttid

Projekt är en viktig del av dagen då vi i mindre grupper tillsammans med barnen fördjupar oss i våra projekt med fokus mot hållbarutveckling, natur och ekologi. Under denna tid är vi både inne i våra lärmiljöer och ute i skog och mark. Varje dag har vi möten med barnen.  Då samtalar vi och reflekterar om dagens innehåll och använder barnens röster/intressen att planera verksamheten vidare. Lunchen serveras i buffé i våra matsalar. Lunchen lagas i förskolans egna kök och är vällagad, näringsrik, ekologisk och varierande.

 

Eftermiddagen

De barn som ska vila gör det på sina avdelningar och de andra barnen erbjuds boksamtal och berättande i olika former. Efter boksamtal och berättande erbjuder avdelningarna aktiviteter på sina respektive avdelningar.

Vi erbjuder stationer som ger barnen en möjlighet att göra egna val och att få utforska olika material och tekniker. Stationerna är varierande och med viss inriktning mot projekten och utifrån barnens intressen.

Mellanmålet serveras på respektive avdelningar.

Dagen avslutas på Nässelfjärilen inne/eller ute.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: