Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

"Orka bry sig" - en uppgift om ekologiskt fotavtryck

Skapad 2018-03-20 09:55 i Djupedalskolan Härryda
Grundskola 8 Geografi Samhällskunskap
I det här uppgiften har du i uppgift ta ställning i ekologiska hållbarhetsfrågor och resonera kring lösningar för en enskild familj.

Innehåll

Uppgift:

En skrivuppgift i samhällskunskap och geografi där du ska skriva ett brev till din vän Liv där du motiverar hur hen ska bete sig istället för de val som hen och hens familj gör idag.

 

Mål:

Du ska visa att du kan ta ställning i geografiska och samhällsvetenskapliga frågor.

 

Lycka till!

/Hanna

Matriser

Sh Ge
"Orka bry sig"

Geografi

Kunskapskravet för E är ej uppnått
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Använda begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Hållbarhetsfrågor & förslag på lösningar
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för enkla och till viss del underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.

Samhällskunskap

Kunskapskravet för E är ej uppnått
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Undersöka samhällsfrågor
Eleven kan undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och beskriver då enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och beskriver då förhållandevis komplexa samband med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Eleven kan undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och beskriver då komplexa samband med välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: