Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Linoleumtryck

Skapad 2018-03-22 11:33 i Centralskolan Tierp
Du arbetar med bildframställning efter tema och illustrerar ett ord. Därefter förbereder du och trycker bilden som ett linoleumtryck.
Grundskola 7 Bild
Du arbetar med bildframställning och skissar något som du vill berätta eller uttrycka. Därefter förbereder du ditt linoleumtryck och trycker bilden.

Innehåll

Syfte och koppling till läroplan:

- Framställning av berättande informativa och samhällsorienterande bilder om egna erfarenheter, åsikter och upplevelser.

- Form och bildkomposition och dess betydelsebärande delar.

- Material och verktyg för tvådimensionellt arbete, i detta fall linoleumtryck.

Matriser

Bl
Linoleumtryck

E
C
A
Bildspråk
Uttryck och material
Du har använt ett enklare bildspråk samt använt teknik och material på ett i huvudsak fungerande sätt. Du kombinerar form och bildkomposition på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har använt ett utvecklat bildspråk samt använt teknik och material relativt väl. Du kombinerar form och bildkomposition på ett relativt väl fungerande sätt. Du har framställt en mer sammansatt bild efter valt tema.
Du har använt ett välutvecklat bildspråk samt använder teknik och material på väl fungerande sätt. Du kombinerar form och bildkomposition på ett väl fungerande sätt. Du har framställt en mer komplex bild efter valt tema.
Arbetsprocess
Du har behövt mycket hjälp eller viss hjälp för att komma igång och/eller för att genomföra arbetet.
Du har behövt visst stöd men ändå utvecklat egna idéer.
Du har utvecklat egna idéer och valt handlingsalternativ som leder framåt.
Beskrivning, omdöme
Du beskriver din bild och din arbetsprocess kortfattat. Du berättar vad du tycker om din bild och gör då någon enkel koppling till arbetsprocessen eller till ett uttryck i din bild.
Du beskriver din bild och din arbetsprocess relativt utförligt. Du berättar vad du tycker om din bild och gör då motiverade kopplingar till arbetsprocessen och till uttryck i din bild.
Du beskriver din bild och din arbetsprocess utförligt och kritiskt. Du berättar vad du tycker om din bild och gör då väl motiverade kopplingar till arbetsprocessen och till uttryck i din bild.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: